De voornaam Gonneke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Gonneke" is van oorsprong een Nederlandse meisjesnaam en wordt meestal als een verkleinwoord van de naam "Gonnie" beschouwd. De naam Gonneke is niet heel gebruikelijk en komt in vergelijking met andere namen minder vaak voor in Nederland.

Interessant is dat de naam Gonneke in de loop der tijd wel aan populariteit heeft gewonnen. Uit mijn onderzoek blijkt dat de naam vooral populair was in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Toch blijft Gonneke nog steeds een relatief zeldzame voornaam.

Hoewel er niet heel veel specifiek te melden valt over de naam Gonneke, kan worden opgemerkt dat het een naam is die voornamelijk binnen Nederland wordt gebruikt. Het is waarschijnlijk dat ouders die voor de naam Gonneke kiezen, dit doen vanwege persoonlijke voorkeur of omdat de naam een speciale betekenis voor hen heeft.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bonneke, Donneke, Fonneke, Ginneke, Gondeke, Jonneke, Lonneke, Monneke, Ponneke, Ronneke, Sonneke, Tonneke, Vonneke, Wonneke, Yonneke, Zonneke

Zie ook