De voornaam Lonneke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Lonneke is een voornaam die voornamelijk in Nederland voorkomt. Het is een meisjesnaam van Nederlandse oorsprong. De naam Lonneke is afgeleid van de naam Alonzo, wat oorspronkelijk een Spaanse jongensnaam is. Het is interessant om op te merken dat Lonneke in Nederland niet veel voorkomt als naam voor jongens, maar vrijwel uitsluitend als meisjesnaam wordt gebruikt.

Hoewel Lonneke geen bijzondere betekenis heeft, is het toch een naam die als vertrouwd en vriendelijk wordt ervaren. De naam Lonneke komt vooral voor in de leeftijdsgroep geboren in de jaren 70 en 80. In de afgelopen decennia is de populariteit van de naam afgenomen, maar desondanks wordt Lonneke nog steeds regelmatig gegeven. Het is opvallend dat de populariteit van de naam per provincie en zelfs per gemeente kan verschillen. Zo kan het voorkomen dat Lonneke in de ene regio vaker voorkomt dan in de andere. Dit maakt het interessant om te zien hoe de naamgeving in Nederland regionaal kan verschillen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bonneke, Donneke, Fonneke, Gonneke, Jonneke, Lanneke, Lenneke, Linneke, Lonieke, Lonnele, Lynneke, Monneke, Ponneke, Ronneke, Sonneke, Tonneke, Vonneke, Wonneke, Yonneke, Zonneke

Zie ook