De voornaam Jenneke

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Jenneke is een Nederlandse voornaam van oorsprong. Het is een meisjesnaam die voornamelijk in Nederland wordt gebruikt, maar ook wel voorkomt in andere Europese landen. De naam Jenneke heeft een traditioneel en klassiek karakter. Het heeft een zachte en melodieuze klank, wat het aangenaam maakt om uit te spreken.

De populariteit van de naam Jenneke is de afgelopen jaren afgenomen. In de jaren '70 en '80 was de naam redelijk populair, maar sindsdien is het gebruik ervan gestaag gedaald. Tegenwoordig behoort Jenneke niet meer tot de meest populaire namen in Nederland. Het kan echter nog steeds voorkomen dat ouders hun dochter de naam Jenneke geven, vanwege de traditionele en tijdloze uitstraling. Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van deze naam ook regionaal kan variëren, waarbij sommige regio's mogelijk meer bekendheid aan de naam geven dan andere.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is jenneke

Met een letter anders krijg je Fenneke, Henneke, Ienneke, Janneke, Jeaneke, Jenieke, Jenneka, Jenneko, Jennele, Jennete, Jenneve, Jennike, Jennyke, Jonneke, Lenneke, Menneke, Nenneke, Renneke, Senneke, Tenneke, Venneke, Wenneke, Yenneke, jenneke

Zie ook