De voornaam Daud

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Daud" komt voor in verschillende culturen en heeft verschillende betekenissen. In de Arabische cultuur is "Daud" de Arabische variant van de naam "David" en betekent het "geliefd" of "beminde". In het Islamitische geloof is "Daud" ook de naam van een belangrijke profeet, die bekend staat als Koning David in de Bijbelse traditie. Deze naam wordt vaak gekozen door ouders die een sterke connectie willen hebben met de religie en geschiedenis van het Midden-Oosten.

Hoewel "Daud" in Nederland niet een veelvoorkomende voornaam is, wordt het wel in bepaalde culturele gemeenschappen gebruikt. Het kan voorkomen bij families van Arabische of islamitische afkomst. Het is interessant om op te merken dat de populariteit van de naam "Daud" in Nederland afhankelijk kan zijn van demografische factoren en de heersende trends in voornamengebruik. Het kan ook beïnvloed worden door persoonlijke en culturele voorkeuren van ouders bij het kiezen van een naam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Da'ud

Met een letter anders krijg je Baud, Daad, Daed, Daid, Dand, Daod, Dard, Daue, Daun, Daus, Daut, Dauw, Daux, Dawd, Djud, Duud, Faud, Laud, Maud, Naud, Raud, Saud, Waud, Zaud

Zie ook