De voornaam Daut

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

De voornaam "Daut" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Het is een jongensnaam die voornamelijk voorkomt bij personen met een Albanese of Macedonische achtergrond. Daut is afgeleid van het Albanese woord "dautë", wat "leider" betekent. Hoewel de naam niet erg bekend is onder Nederlandse ouders, kan het toch als een unieke keuze worden beschouwd voor ouders die op zoek zijn naar een niet-traditionele naam met een internationale flair.

De naam Daut lijkt over het algemeen weinig varianten of afgeleiden te hebben. Het is voornamelijk een op zichzelf staande voornaam. Er zijn geen bekende beroemdheden of historische figuren met de naam Daut, wat de naam misschien minder bekend maakt. Dit zou echter juist aantrekkelijk kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die niet al te veelvoorkomend is. Aangezien het aantal Dauts in Nederland beperkt is, zou het kunnen bijdragen aan een gevoel van uniciteit en individualiteit voor mensen die deze naam dragen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Daat, Daft, Dalt, Dart, Datt, Daud, Daue, Daun, Daus, Dauw, Daux, Dawt, Dout, Laut, Maut, Naut, Waut

Zie ook