De voornaam Ding

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

De voornaam "Ding" is van oorsprong een Chinese naam. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. In het Chinees betekent de naam "beslissing" of "uitkomst". Het is een kort en krachtig woord dat makkelijk te onthouden is.

In Nederland is "Ding" geen veelvoorkomende voornaam. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 6 personen met deze naam geregistreerd. Dit maakt het een zeer zeldzame voornaam in ons land. Hoewel "Ding" niet vaak wordt gebruikt als voornaam, is het wel interessant om te zien hoe namen uit verschillende culturen hun weg vinden naar Nederland. Het geeft een internationale en multiculturele dimensie aan onze namenlijst.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bing, Cing, Dang, Deng, Dina, Dinc, Dine, Dinh, Dini, Dink, Dinn, Dino, Dins, Dint, Dinu, Diny, Dong, Dung, Eing, Fing, Ging, Hing, Jing, King, Ling, Ming, Ning, Ping, Qing, Ring, Sing, Ting, Ving, Wing, Xing, Ying, Zing, bing, jing, king, ling, ming, ning, ping, qing, ting, ying

Zie ook