De voornaam Dini

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Dini" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Uit mijn onderzoek blijkt dat er in 2020 slechts 16 meisjes werden geboren met deze naam. Oorspronkelijk is "Dini" een verkorting van de voornaam "Hendrina" of "Adriana" en wordt voornamelijk gebruikt als roepnaam. Hoewel de naam niet bijzonder populair is, heeft het wel een kleine groep trouwe aanhangers die deze naam blijven gebruiken.

Het interessante aan de voornaam "Dini" is dat het verschillende betekenissen heeft in verschillende talen. In het Italiaans is "dini" het meervoud van het bijvoeglijk naamwoord "dino", wat "geweldig" betekent. Ook is het in het Indonesisch een vrouwennaam die "knap" betekent. Het is fascinerend om te zien hoe dezelfde naam verschillende betekenissen kan hebben in diverse taaltradities. Hoewel "Dini" geen veelvoorkomende naam is, draagt het toch een diversiteit aan betekenissen met zich mee.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aini, Bini, Cini, Dani, Deni, Dibi, Didi, Diki, Dili, Dimi, Dina, Dinc, Dine, Ding, Dinh, Dink, Dinn, Dino, Dins, Dint, Dinu, Diny, Diri, Disi, Diti, Divi, Diwi, Dixi, Dizi, Doni, Dyni, Eini, Fini, Gini, Jini, Kini, Lini, Mini, Nini, Pini, Rini, Sini, Tini, Vini, Wini, Xini, Yini, Zini

Zie ook