De voornaam Fee

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Volgens de Nederlandse Voornamenbank is "Fee" een vrij zeldzame voornaam in Nederland. In 2020 werden er slechts 28 meisjes met deze naam geboren, wat het tot een redelijk unieke keuze maakt. De naam "Fee" komt oorspronkelijk uit het Duits en kan worden beschouwd als een verkorte vorm van Felicia of Frederika.

Interessant is dat het woord "fee" in het Nederlands verwijst naar een mythologische figuur uit sprookjes en folklore, namelijk een vrouwelijke magische wezen met bovennatuurlijke krachten. Het is mogelijk dat sommige ouders hun dochter de naam "Fee" geven vanwege deze associatie met iets betoverends en betekenisvol. Het gebruik van korte en krachtige namen lijkt ook een trend te zijn in Nederland, wat kan bijdragen aan de populariteit van "Fee" als voornaam.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Fée, Feé

Met een lettertje anders heb je: Bee, Cee, Dee, Fae, Fea, Feh, Fei, Fej, Fek, Fel, Fem, Fen, Feo, Fer, Fes, Fey, Fez, Fie, Foe, Fre, Fue, Fye, Gee, Hee, Iee, Jee, Kee, Lee, Mee, Nee, Pee, Ree, See, Tee, Vee, Wee, Xee, Yee, Zee, kee, lee

Zie ook