De voornaam Geena

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Geena is een voornaam die in Nederland niet veel voorkomt. Volgens recente gegevens van de Nederlandse bevolking zijn er slechts enkele tientallen personen met deze naam geregistreerd. Het is een naam die voornamelijk aan meisjes wordt gegeven, hoewel er ook enkele jongens met deze naam bekend zijn.

De herkomst en betekenis van de naam Geena is niet eenduidig vastgesteld. Het kan een variant zijn van de naam Gina, die oorspronkelijk afkomstig is uit Italië en verwant is aan de naam Regina. Geena kan ook afgeleid zijn van de naam Gezina of Geesje, die weer verkortingen zijn van de naam Geertruida. Het is interessant om op te merken dat Geena, ondanks haar zeldzaamheid, een tweetalige aantrekkingskracht heeft, omdat deze naam in zowel Nederlandse als Engelstalige regio's kan voorkomen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Geeña

Met een letter anders krijg je Beena, Deena, Gaena, Geana, Geeja, Geela, Geene, Geeni, Geera, Geeta, Geeza, Gehna, Geina, Gelna, Genna, Geona, Gerna, Gesna, Gezna, Giena, Glena, Goena, Guena, Heena, Jeena, Keena, Leena, Meena, Neena, Reena, Seena, Teena, Veena, Weena, Zeena

Zie ook