De voornaam George

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

George is een voornaam van Engelse oorsprong en wordt zowel in Nederland als internationaal veel gebruikt. Het is afgeleid van het Griekse woord "georgos", wat "boerderijman" betekent. In Nederland is George geen veelvoorkomende voornaam, maar wordt nog altijd regelmatig gegeven. Sinds de jaren 80 is het gebruik van de naam gestaag afgenomen, maar er zijn nog steeds mensen die hun kinderen George noemen. Een bekende naamdrager is de Engelse prins George, de oudste zoon van prins William en hertogin Kate.

In de Nederlandse geschiedenis zijn er niet veel bekende personen met de voornaam George, maar er zijn wel enkele interessante feiten over George in andere landen. Zo is George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten, een bekende naamdrager. Daarnaast is George Lucas, de bedenker van de Star Wars-films, een bekende figuur die deze voornaam draagt. Ook zijn er diverse bekende muzikanten met de naam George, zoals George Harrison van The Beatles en George Michael. Al met al is George een naam met een rijke geschiedenis en internationale bekendheid, maar in Nederland geen veelvoorkomende voornaam.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Géorge, Geørge, george, Georgé, Géorgé

Met een lettertje anders heb je: Ceorge, Gearge, Georde, Georga, Georgi, Georgo, Georgy, Georje, Geurge, Gjorge, Jeorge, Xeorge, george

Zie ook