De voornaam Hakan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Hakan" is een vrij unieke naam in Nederland. Het is oorspronkelijk een Turkse voornaam die vooral voorkomt in Turkije en andere Turkssprekende landen. In Nederland wordt de naam echter ook gebruikt, zij het in mindere mate.

De betekenis van de naam "Hakan" is "heerser", wat een krachtige en trotse connotatie heeft. Deze betekenis kan ouders aanspreken die hun kind een naam willen geven die autoriteit en leiderschap uitstraalt.

Hoewel "Hakan" niet tot de meest populaire namen behoort, is er wel sprake van een gestage toename in het gebruik ervan in Nederland. Dit kan te maken hebben met de toenemende culturele diversiteit in het land en de groeiende belangstelling voor namen die een exotisch tintje hebben. Ouders kiezen er soms bewust voor om een naam te geven die hun culturele achtergrond weerspiegelt of om simpelweg een unieke naam te hebben die opvalt in de samenleving.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Håkan, Hàkan, Hâkan

Met een lettertje anders heb je: Dakan, Fakan, Hacan, Hadan, Hagan, Hakam, Hakar, Haken, Hakin, Hakon, Halan, Haman, Hanan, Haran, Hasan, Havan, Hawan, Hayan, Hazan, Makan, Nakan, Rakan, Sakan, Wakan, Yakan

Zie ook