De voornaam Hasan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Hasan is een voornaam die voornamelijk voorkomt onder mensen met een Turkse achtergrond. Het is afgeleid van het Arabische woord "hasan", wat "goed" of "mooi" betekent. De naam Hasan heeft een lange geschiedenis en wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen en religies, zoals de islam en het hindoeïsme.

In Nederland komt de naam Hasan redelijk vaak voor. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond Hasan in 2020 op de 177e plaats van populairste jongensnamen. Hoewel de populariteit van de naam in de afgelopen decennia enigszins is afgenomen, blijft het nog steeds een redelijk bekende voornaam. Het is interessant om op te merken dat de naam Hasan ook vaak voorkomt in combinaties met andere namen, zoals "Mohammed Hasan" of "Mustafa Hasan". Dit kan wijzen op de culturele en religieuze achtergrond van ouders die voor deze namen kiezen.

Al met al heeft de voornaam Hasan een rijke geschiedenis en wordt deze nog steeds gebruikt in verschillende culturen en religies. Hoewel de populariteit van de naam in Nederland enigszins is afgenomen, blijft het toch een bekende en herkenbare voornaam binnen de Turkse gemeenschap.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Hasán, Haşan

Met een lettertje anders heb je: Aasan, Basan, Dasan, Easan, Gasan, Hacan, Hadan, Hagan, Hakan, Halan, Haman, Hanan, Haran, Hasal, Hasam, Hasar, Hasat, Hasen, Hasin, Hassn, Hasun, Havan, Hawan, Hayan, Hazan, Hisan, Hssan, Husan, Jasan, Kasan, Lasan, Masan, Nasan, Oasan, Pasan, Qasan, Rasan, Sasan, Wasan, Xasan, Yasan

Zie ook