De voornaam Hui

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Hui" is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. Het is voornamelijk een Chinese jongensnaam en wordt ook wel eens als achternaam gebruikt. In de Chinese cultuur heeft de naam "Hui" verschillende betekenissen, afhankelijk van de gebruikte karakters. Zo kan het bijvoorbeeld "wijsheid" betekenen, maar het kan ook refereren naar "briljant" of "slim".

Hoewel de naam niet vaak voorkomt in Nederland, is er wel een bekende Nederlandse sporter met de naam Hui. Hui Li is een voormalig Nederlands tafeltennisser van Chinese afkomst. Hij heeft verschillende nationale en internationale titels gewonnen en behoort tot de beste tafeltennissers van Nederland. Hui heeft daarmee bijgedragen aan de bekendheid van de voornaam "Hui" in Nederland, vooral binnen de tafeltennisgemeenschap.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Huì, Huí, hui

Met een lettertje anders heb je: Aui, Bui, Cui, Dui, Eui, Fui, Gui, Hai, Hei, Hji, Hoi, Hsi, Hua, Hub, Hud, Hue, Hug, Huh, Huk, Hul, Hum, Hun, Huo, Hur, Hus, Hut, Huu, Huw, Huy, Huz, Hwi, Jui, Kui, Lui, Mui, Nui, Pui, Qui, Rui, Sui, Tui, Vui, Wui, Xui, Yui, Zui, cui, hui

Zie ook