De voornaam Rui

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Rui" is van oorsprong een Portugese naam en komt ook voor in andere Zuid-Europese landen zoals Spanje en Italië. In Nederland is de naam echter minder bekend en komt hij relatief weinig voor. Rui staat niet hoog in de ranglijst van populaire jongensnamen in Nederland. Dit kan mogelijk te maken hebben met de specifieke afkomst en klank van de naam, die wellicht minder gangbaar is in Nederland.

Het is interessant om op te merken dat de naam "Rui" verschillende betekenissen kan hebben afhankelijk van de taal en cultuur. In het Portugees betekent Rui "glimlachend" of "stralen". Het kan ook een verkorte vorm zijn van de naam Ruy/Rui, die afgeleid is van het Germaanse woord "hrod", wat "roem" betekent. Deze betekenisverwijzingen kunnen ouders mogelijk aanspreken bij het kiezen van de naam "Rui" voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Ruï, Ruì, Ruí, Rüi, Rúi

Met een lettertje anders heb je: Aui, Bui, Cui, Dui, Eui, Fui, Gui, Hui, Jui, Kui, Lui, Mui, Nui, Pui, Qui, Rai, Rei, Rhi, Roi, Rua, Rud, Rue, Ruf, Rul, Rum, Run, Ruo, Rup, Rus, Rut, Ruy, Sui, Tui, Vui, Wui, Xui, Yui, Zui, cui, hui

Zie ook