De voornaam James

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "James" is een Engelse jongensnaam die van oorsprong is afgeleid van het Hebreeuwse woord "Jakob". Het is een naam die al lange tijd in gebruik is, zowel in Engels- als Nederlandstalige landen. In Nederland is de naam "James" echter niet bijzonder populair. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank stond de naam in 2020 op de 532e plaats van meest gekozen jongensnamen. Ondanks dat het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, is het interessant om te weten dat de naam wel een bepaalde bekendheid geniet door prominente figuren die deze naam dragen, zoals de Britse schrijver James Joyce en de Amerikaanse acteur James Franco.

Hoewel "James" geen wijdverspreide naam is in Nederland, kan het gebruik ervan wel worden beïnvloed door internationale trends en invloeden. De naam wordt vaak geassocieerd met het Engelse koningshuis, omdat het een van de traditionele namen is die aan veel Britse koninklijke familieleden is gegeven. Hierdoor kan het voor sommige ouders een aantrekkelijke keuze zijn als ze op zoek zijn naar een klassieke en tijdloze naam. Bovendien kan de populariteit van Britse en Amerikaanse televisieseries, films en muziek ook invloed hebben op de keuze voor de naam "James". Het gebruik van internationale namen wordt steeds gebruikelijker in Nederland, en dit kan resulteren in een grotere acceptatie en populariteit van namen zoals "James".

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Dames, Eames, Games, Hames, Jabes, Jaces, Jades, Jaies, Jakes, Jales, Jamas, Jamea, Jamed, Jamee, Jameh, Jamel, Jamen, Jameo, Jamer, Jamey, Jamez, Jamos, Janes, Jares, Javes, Jomes, Kames, Lames, Rames, Tames

Zie ook