De voornaam Jamey

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Jamey" is een unisex naam die zowel aan jongens als aan meisjes gegeven kan worden. Het is afgeleid van de Engelse naam "Jamie", die op zijn beurt weer een verkorte vorm is van de naam "James" of "Jaime". De naam Jamey is relatief zeldzaam in Nederland. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er eind 2020 ongeveer 165 jongens en 30 meisjes met de naam Jamey. Het gebruik van deze naam vertoont de laatste jaren een lichte stijging, wat kan wijzen op een groeiende populariteit.

Hoewel de oorsprong van de naam Jamey Engels is, wordt hij ook gebruikt in andere landen zoals de Verenigde Staten en Australië. In Nederland is de naam vooral bekend geworden door de bekende Nederlandse presentatrice Jamey Hoekstra. Het feit dat Jamey een unisex naam is, maakt hem mogelijk aantrekkelijk voor ouders die op zoek zijn naar een genderneutrale voornaam voor hun kind. De naam Jamey kan ook worden beschouwd als een moderne en eigentijdse keuze, die past bij de trend van het geven van unieke namen aan kinderen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Jaméy

Met een letter anders krijg je Camey, Damey, Eamey, Gamey, Jacey, Jadey, Jakey, Jaley, Jamay, Jamea, Jamed, Jamee, Jameh, Jamel, Jamen, Jameo, Jamer, James, Jamez, Jamiy, Jammy, Jamny, Jamsy, Janey, Japey, Jarey, Jasey, Javey, Jawey, Jazey, Jemey, Jimey, Jomey, Lamey, Ramey, Samey, Yamey

Zie ook