De voornaam Jamie

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Jamie is een voornaam die zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden. Het is oorspronkelijk een Engelse naam, maar wordt ook in Nederland veelvuldig gebruikt. De betekenis van de naam Jamie is niet eenduidig, maar wordt vaak geassocieerd met "beschermer" of "weldoener". In Nederland is de naam Jamie met name populair geworden in de jaren 90 en het begin van de 21e eeuw. Het gebruik van de naam piekte rond 2003, maar is sindsdien geleidelijk afgenomen.

In de afgelopen decennia is Jamie als voornaam in Nederland redelijk stabiel gebleven, maar er zijn enkele variaties te vinden in de populariteit van de naam. Zo was Jamie met name populair in Limburg en Noord-Brabant, terwijl in andere provincies de naam minder vaak voorkwam. Ook blijkt dat de spelling van de naam enigszins kan variëren, bijvoorbeeld als "Jaime" of "Jaimey". Interessant is dat de naam Jamie ook in andere delen van de wereld populair is, zoals in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Dit geeft aan dat Jamie een internationaal erkende naam is die in verschillende culturen gebruikt wordt.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Jámie, Jamié, Jamíe

Met een lettertje anders heb je: Camie, Damie, Jabie, Jacie, Jadie, Jakie, Jalie, Jamae, Jamee, Jamia, Jamid, Jamii, Jamil, Jamin, Jamir, Jamiu, Jamiy, Jamiz, Jamte, Jamye, Janie, Japie, Jarie, Jatie, Javie, Jaxie, Jazie, Jemie, Jimie, Jomie, Kamie, Lamie, Mamie, Namie, Ramie, Samie, Tamie, Yamie

Zie ook