De voornaam Jamil

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Jamil" is van oorsprong een Arabische naam en wordt zowel in Nederland als in andere delen van de wereld gebruikt. Het is een unisex-naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. De naam heeft een mooie betekenis, namelijk "mooi" of "aantrekkelijk" in het Arabisch. Het gebruik van de naam Jamil in Nederland is redelijk beperkt, maar er zijn toch enkele mensen die deze naam dragen.

Hoewel Jamil niet een erg veelvoorkomende naam is in Nederland, krijgt het toch af en toe wat aandacht in de media. Een bekend voorbeeld hiervan is de Nederlandse schrijver Jamil Ben Alluch, die in 2017 zijn debuutroman "Het huis van de stilte" publiceerde. Het feit dat een schrijver met de naam Jamil een boek heeft gepubliceerd, wekt mogelijk interesse bij mensen die op zoek zijn naar een mooie naam voor hun kind. Het is ook interessant om op te merken dat Jamil een naam is die vanuit verschillende culturele achtergronden wordt gebruikt, wat het een inclusieve en multiculturele naam kan maken.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Jamïl

Met een letter anders krijg je Camil, Damil, Famil, Gamil, Hamil, Jabil, Jadil, Jagil, Jahil, Jalil, Jamal, Jamel, Jamia, Jamid, Jamie, Jamii, Jamin, Jamir, Jamiu, Jamiy, Jamiz, Jamol, Jamyl, Janil, Jaril, Jazil, Jemil, Jumil, Kamil, Lamil, Namil, Qamil, Ramil, Samil, Tamil, Yamil, Zamil

Zie ook