De voornaam Jamal

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Jamal is een jongensnaam van Arabische oorsprong. Het wordt voornamelijk gebruikt in de Arabische en islamitische gemeenschappen. De naam Jamal betekent "schoonheid" of "schoonheid van karakter" in het Arabisch. Het is een populaire naam in veel Arabische landen en wordt ook vaak gegeven aan jongens met een islamitische achtergrond in Nederland.

Hoewel Jamal een Arabische naam is, heeft het in Nederland ook bekendheid gekregen door sporters en artiesten met deze naam. Zo is Jamal Ben Saddik een bekende K1-vechter en heeft Jamal Ouariachi een prijswinnende Nederlandse schrijver. Deze bekendheid heeft mogelijk bijgedragen aan de populariteit van de naam Jamal onder ouders van verschillende achtergronden.

Het is opmerkelijk dat de voornaam Jamal niet in de top 100 van populaire jongensnamen in Nederland voorkomt. Dit kan worden verklaard doordat de naam vooral populair is binnen bepaalde culturele en religieuze gemeenschappen. Het gebruik van de naam kan ook beïnvloed worden door sociaaleconomische factoren en persoonlijke voorkeuren van ouders.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Jamäl, Jamàl, Jamál

Met een lettertje anders heb je: Aamal, Camal, Famal, Gamal, Hamal, Iamal, Jabal, Jadal, Jalal, Jamaa, Jamac, Jamad, Jamae, Jamah, Jamai, Jamam, Jaman, Jamar, Jamas, Jamat, Jamay, Jamel, Jamil, Jamol, Jamyl, Janal, Japal, Jaual, Jawal, Jemal, Jimal, Kamal, Namal, Ramal, Samal, Tamal, Yamal, Zamal

Zie ook