De voornaam Jalal

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Jalal is een voornaam die voornamelijk wordt gebruikt in Arabische en Perzische culturen. Het is een jongensnaam die een positieve betekenis heeft, namelijk "grootheid" of "verhevenheid". Oorspronkelijk is de naam afgeleid van het Arabische woord "jalal", wat kracht en glorie betekent.

In Nederland komt de naam Jalal niet vaak voor. Uit mijn onderzoek blijkt dat de naam de afgelopen jaren slechts in beperkte mate is gebruikt als voornaam voor baby's. Dit kan worden verklaard door de culturele en etnische achtergrond van de naam, die minder gangbaar is onder Nederlandse ouders. Desalniettemin is het interessant om te zien dat er in Nederland toch ouders zijn die kiezen voor de naam Jalal, mogelijk vanwege de betekenis en de klank van de naam. Een vergelijkbare naam die vaker voorkomt in Nederland is Jamal, wat een Arabische jongensnaam is die "schoonheid" betekent.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Balal, Dalal, Galal, Jabal, Jadal, Jalaa, Jalae, Jalah, Jalan, Jalay, Jalel, Jalil, Jamal, Janal, Japal, Jaual, Jawal, Jelal, Jilal, Malal, Salal, Talal, Yalal, Zalal

Zie ook