De voornaam Jalil

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Jalil is een Arabische voornaam die voornamelijk voorkomt onder moslims. Het is een naam die wordt geassocieerd met positieve eigenschappen zoals waardigheid, grootsheid en aanzien. Het is afgeleid van het Arabische woord "jalāl", wat "grootheid" of "verhevenheid" betekent. Het kan worden gezien als een uiting van respect en bewondering voor degenen die deze naam dragen.

Hoewel Jalil een minder gangbare voornaam is in Nederland, komen we deze naam toch regelmatig tegen. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 zo'n 200 mannen met de naam Jalil in Nederland. Deze naam wordt vooral gegeven aan jongens met een Arabische achtergrond of ouders die zich aangetrokken voelen tot Arabische namen. Het is interessant om op te merken dat Jalil ook voorkomt als achternaam in Nederland, hoewel dit minder vaak voorkomt dan als voornaam. Het gebruik van deze naam kan ook beïnvloed worden door religieuze en culturele tradities, waarin het belangrijk is om een naam te kiezen die betekenisvol is en zich onderscheidt.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Calil, Dalil, Galil, Halil, Jabil, Jadil, Jagil, Jahil, Jalal, Jalel, Jalia, Jalid, Jalie, Jalih, Jalik, Jalin, Jalio, Jalis, Jamil, Janil, Jaril, Jazil, Kalil, Salil

Zie ook