De voornaam Jason

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Jason is een voornaam met Griekse oorsprong, afgeleid van het Griekse woord "iason", wat "genezer" of "genezing" betekent. Hoewel deze naam al eeuwenoud is, begon deze pas in de jaren 80 en 90 aan populariteit te winnen in Nederland. De voornaam Jason heeft een stoere en moderne uitstraling, wat wellicht bijdraagt aan zijn populariteit. Het is interessant om op te merken dat de naam Jason voornamelijk aan jongens wordt gegeven, maar de laatste jaren begint deze naam ook steeds vaker aan meisjes gegeven te worden. In Nederland zijn er ongeveer 4.000 mannen met de voornaam Jason.

Jason is ook de naam van een beroemde figuur uit de Griekse mythologie, namelijk Jason van het Gouden Vlies. Hij was de held die werd uitgekozen om het beroemde Gouden Vlies te vinden en te veroveren. Deze mythologische figuur is mogelijk een bron van inspiratie geweest voor ouders bij het kiezen van de naam Jason voor hun kinderen. Bovendien kan ook de invloed van populaire cultuur, zoals films en boeken, hebben bijgedragen aan de toename van het gebruik van de naam Jason. Al met al is de voornaam Jason een tijdloze en krachtige keuze die zowel ouders als kinderen aanspreekt.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Jasón

Met een letter anders krijg je Cason, Dason, Eason, Iason, J'son, Jacon, Jadon, Jaeon, Jagon, Jahon, Jalon, Jamon, Janon, Jaron, Jasan, Jasen, Jasin, Jasor, Jasun, Jasyn, Jaton, Javon, Jaxon, Jayon, Jazon, Jeson, Joson, Juson, Jyson, Lason, Mason, Nason, Pason, Rason, Sason, Yason

Zie ook