De voornaam Jodie

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De naam "Jodie" is een uniseks voornaam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden. Het is een naam van Engelse oorsprong en komt voort uit de naam "Jody" die afgeleid is van "Joanna" of "Josephine". De naam Jodie is relatief populair in Nederland, maar wordt niet vaak gegeven. Sinds de jaren 80 is er een gestage maar bescheiden stijging in het gebruik van de naam te zien.

Hoewel de naam Jodie niet heel bekend is, heeft hij wel enige bekendheid gekregen door populaire cultuur. Het personage Jodie Foster uit de film "Taxi Driver" uit 1976, gespeeld door Jodie Foster zelf, heeft mogelijk bijgedragen aan de bekendheid van de naam. Daarnaast komt de naam ook voor als Jodie Holmes in het populaire videospel "Beyond: Two Souls". Het interessante aan de naam Jodie is dat het een moderne en frisse klank heeft, wat het aantrekkelijk kan maken voor ouders die op zoek zijn naar een niet alledaagse naam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bodie, Codie, Dodie, Godie, Hodie, Jadie, Jedie, Joaie, Jobie, Jocie, Jodee, Jodia, Jodil, Jodis, Jodit, Joeie, Jogie, Jojie, Jokie, Jolie, Jomie, Jonie, Jopie, Jorie, Josie, Jotie, Jovie, Jowie, Joyie, Jozie, Judie, Kodie, Lodie, Modie, Rodie, Todie

Zie ook