De voornaam Joery

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Joery" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Volgens de gegevens van het Meertens Instituut kwam de naam in het jaar 2020 slechts 10 keer voor als eerste naam bij pasgeboren jongens. Dit maakt Joery tot een vrij unieke naam in vergelijking met veel andere voornamen die vaker voorkomen. Hoewel de herkomst van de naam niet specifiek wordt vermeld, suggereert de spelling met een 'y' mogelijk een Slavische invloed.

Het gebruik van de naam "Joery" is in de loop der jaren afgenomen. In de jaren 90 was de populariteit van deze naam op zijn hoogtepunt, met gemiddeld ongeveer 40 geboorten per jaar. Sindsdien is er echter een gestage daling te zien. Het lijkt erop dat ouders de voorkeur geven aan andere namen, waardoor Joery een minder gangbare keuze is geworden. Hoewel het niet mogelijk is om te concluderen waarom deze afname heeft plaatsgevonden, kan het te maken hebben met veranderende trends en voorkeuren binnen de samenleving.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Doery, Jeery, Jiery, Joary, Joedy, Joeky, Joely, Joemy, Joeny, Joepy, Joera, Joerd, Joere, Joeri, Joert, Joevy, Joewy, Jofry, Joory, Jorry, Josry, Joury, Joyry, Noery, Soery, Yoery

Zie ook