De voornaam Joeri

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Joeri" is van oorsprong een Russische naam en is afgeleid van de naam "Georgi". Deze naam betekent "boer" of "landbouwer" en heeft dus een agrarische achtergrond. Joeri is geen veelvoorkomende naam in Nederland, maar komt wel regelmatig voor. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw was de naam Joeri redelijk populair.

Een interessant feitje is dat de bekende Russische ruimtevaarder, Joeri Gagarin, de eerste mens was die een ruimtevlucht maakte in 1961. Deze gebeurtenis heeft mogelijk bijgedragen aan de bekendheid van de naam Joeri in Nederland. Daarnaast wordt de naam in Nederland soms ook gebruikt als verkorte vorm van de naam "George" of "Joris". Al met al kunnen we concluderen dat de voornaam Joeri een internationale en historische achtergrond heeft, en ondanks dat het geen veelvoorkomende naam is, toch een zekere populariteit kent.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Joéri

Met een letter anders krijg je Goeri, Jaeri, Jeeri, Jheri, Joari, Joeci, Joedi, Joeki, Joeli, Joemi, Joeni, Joepi, Joera, Joerd, Joere, Joert, Joery, Joewi, Joeyi, Jofri, Johri, Joiri, Joori, Jorri, Josri, Jouri, Joyri, Moeri, Noeri, Poeri, Soeri, Toeri, Yoeri

Zie ook