De voornaam Jolan

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Jolan" is een uniseks naam die in Nederland redelijk zeldzaam is. Het komt zowel voor als jongensnaam als meisjesnaam, maar het wordt over het algemeen vaker aan jongens gegeven. De herkomst van de naam is niet helemaal duidelijk, maar het wordt verondersteld dat het een variant is van de Hongaarse naam "Jolán", wat "vreedzaam" of "verdienstelijk" betekent.

In Nederland is de populariteit van de naam "Jolan" de afgelopen jaren gestaag afgenomen. In de jaren 90 was het nog enigszins populair, maar sindsdien is het steeds minder vaak gekozen als voornaam voor pasgeboren baby's. Dit kan mogelijk te maken hebben met het feit dat het geen traditionele Nederlandse naam is en dus minder bekendheid heeft. Daarnaast spelen ook persoonlijke voorkeuren en trends een rol bij het kiezen van een naam, waardoor sommige namen in populariteit afnemen en andere juist toenemen.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Jolán, Jolàn, Jolân, Jólan

Met een lettertje anders heb je: Bolan, Colan, Dolan, Folan, Golan, Holan, Iolan, J-lan, Jalan, Jelan, Jhlan, Jilan, Jo'an, Jo-an, Joaan, Joban, Jocan, Jodan, Joean, Jofan, Jogan, Johan, Joian, Jojan, Jokan, Jolai, Jolar, Jolen, Jolin, Joljn, Jolon, Jolyn, Joman, Jonan, Joran, Josan, Jotan, Jouan, Jovan, Jowan, Joyan, Jozan, Julan, Jylan, Kolan, Lolan, Molan, Nolan, Rolan, Solan, Tolan, Volan, Yolan, Zolan

Zie ook