De voornaam Jolle

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Jolle" is een jongensnaam van Friese oorsprong. De naam wordt niet veel gebruikt in Nederland, maar heeft wel een uniek karakter. Het is afgeleid van de naam "Jolleman", wat "helder, scherpzinnig" betekent. Interessant genoeg is "Jolle" ook een Afrikaanse meisjesnaam die "dansen" betekent. Deze betekenisverschillen laten zien dat dezelfde naam in verschillende culturen verschillende interpretaties kan hebben.

Hoewel "Jolle" geen veelvoorkomende naam is, is het wel een naam die wordt toegevoegd aan het Nederlandse namenbestand. Het is een korte, krachtige naam met slechts vijf letters, wat mogelijk aantrekkelijk kan zijn voor ouders die op zoek zijn naar een eenvoudige voornaam. Hoewel er weinig bekend is over de populariteit van "Jolle", kan worden afgeleid dat het geen mainstream keuze is. Dit maakt de naam echter wel uniek en kan aantrekkelijk zijn voor ouders die hun kind een opvallende naam willen geven.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bolle, Colle, Folle, Holle, Jalle, Jelle, Jille, Joele, Jolee, Jolie, Jolke, Jolla, Jolli, Jolly, Jolme, Jolte, Jorle, Julle, Jylle, Kolle, Lolle, Molle, Nolle, Polle, Rolle, Tolle, Wolle

Zie ook