De voornaam Juana

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Juana is een voornaam die oorspronkelijk afkomstig is uit het Spaanse taalgebied. Het is een vrouwelijke variant van de naam Juan, wat de Spaanse vorm is van Johannes. De naam Juana wordt wereldwijd gebruikt, maar is vooral populair in Spaanstalige landen zoals Spanje, Mexico en Argentinië. In Nederland is de naam Juana minder gebruikelijk en komt hij niet vaak voor.

Wat interessant is om te vermelden, is dat de naam Juana historische betekenis heeft. In Spanje was Juana de Waanzinnige, ook wel bekend als Juana la Loca, koningin van Castilië van 1504 tot 1555. Haar leven werd gekenmerkt door tragische gebeurtenissen en psychische problemen. Deze historische figuur heeft mogelijk invloed gehad op het gebruik van de naam Juana in Spaanse- en Spaanstalige gemeenschappen.

Verder zijn er geen specifieke opvallende kenmerken of bijzonderheden bekend over de voornaam Juana. Het is een traditionele en populaire naam in Spaanstalige culturen, maar heeft geen specifieke connotaties of symboliek. Het is een naam die simpelweg gebruikt wordt om meisjes te benoemen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Juāna

Met een letter anders krijg je Buana, Cuana, Duana, Guana, Huana, Iuana, Jaana, Jeana, Jhana, Jiana, Jmana, Jnana, Joana, Juaja, Juala, Juama, Juane, Juang, Juani, Juann, Juano, Juany, Juara, Juena, Julna, Junna, Jurna, Juuna, Jwana, Luana, Muana, Nuana, Quana, Ruana, Suana, Tuana, Yuana

Zie ook