De voornaam Joana

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Joana" is een variant van de naam "Joanna" en wordt voornamelijk gebruikt in Nederland en Portugal. Deze naam heeft een interessante achtergrond en heeft zijn oorsprong in het Hebreeuws. "Joana" is afgeleid van de mannelijke naam "Johannes" of "Johan" en betekent "God is genadig". Het is een relatief zeldzame naam in Nederland en wordt minder vaak gebruikt dan de variant "Joanna".

Hoewel "Joana" niet tot de meest gebruikelijke namen behoort, heeft het wel enige populariteit gekend in het verleden. In de afgelopen decennia is de populariteit van de naam echter afgenomen. Dit kan te maken hebben met de opkomst van andere namen die meer in de mode zijn. Omdat "Joana" minder vaak voorkomt, kan het voor sommige ouders een aantrekkelijke keuze zijn voor het geven van een unieke en onderscheidende naam aan hun kind. Het blijft echter belangrijk om te benadrukken dat dataverzameling over populariteit van namen beperkingen heeft en niet allesomvattend is.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Jõana, JoAna, Joãna, Joána, Joäna

Met een lettertje anders heb je: Boana, Goana, Ioana, Jaana, Jeana, Jhana, Jiana, Jmana, Jnana, JoAna, Joafa, Joama, Joanc, Joane, Joani, Joann, Joano, Joans, Joany, Joara, Joena, Johna, Joina, Jomna, Jonna, Joona, Jorna, Josna, Jouna, Joyna, Juana, Jwana, Loana, Moana, Noana, Roana, Soana, Toana, Yoana

Zie ook