De voornaam Moana

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Moana" is van oorsprong een Polynesische naam die veelvoorkomend is in landen zoals Nieuw-Zeeland, Hawaii en Samoa. Het betekent "oceaan" of "zee" in de Polynesische taal, wat verwijst naar de nauwe band van deze culturen met de oceaan. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. In Nederland is "Moana" een relatief zeldzame naam, maar de populariteit ervan is de afgelopen jaren toegenomen.

Hoewel "Moana" in Nederland minder gebruikelijk is, is het bekend geworden door de gelijknamige animatiefilm uit 2016. De film "Moana" (ook bekend als "Vaiana" in sommige landen) vertelt het verhaal van een avontuurlijke tiener die de oceaan trotseert en haar eigen identiteit ontdekt. De film heeft een positieve invloed gehad op de bekendheid en populariteit van de naam "Moana" in Nederland. Het heeft ook bijgedragen aan het vergroten van de diversiteit in de naamgeving, omdat het een cultureel geïnspireerde voornaam is die een andere achtergrond vertegenwoordigt dan de traditionele Nederlandse namen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Moána

Met een letter anders krijg je Boana, Goana, Ioana, Joana, Loana, Maana, Mfana, Miana, Mnana, Moada, Moala, Moani, Moany, Moara, Moena, Moina, Momna, Monna, Moona, Morna, Mouna, Moyna, Mozna, Muana, Mwana, Myana, Noana, Roana, Soana, Toana, Yoana

Zie ook