De voornaam Jurre

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Jurre" is een jongensnaam die voornamelijk in Nederland voorkomt. De naam heeft een Friese oorsprong en is afgeleid van de naam "Jurjen". Het is interessant om op te merken dat de naam Jurre sinds de jaren 90 in populariteit is toegenomen in Nederland. In recente jaren behoort Jurre tot de top 100 van populairste jongensnamen in Nederland.

Hoewel Jurre voornamelijk een Nederlandse voornaam is, komt het ook voor in andere landen, zij het in mindere mate. In Scandinavische landen zoals Zweden, Finland en Noorwegen wordt de naam ook wel gebruikt, zij het met een iets andere spelling, zoals "Jørre" of "Jørn". Deze variaties van de naam Jurre zijn echter niet zo gebruikelijk als de Nederlandse variant.

Wat betreft de betekenis van de naam Jurre, is er niet veel specifieke informatie beschikbaar. Het kan worden afgeleid van de jongensnaam "Jurjen", die een Friese variant is van de naam "Joris" of "George". Dit betekent dat Jurre mogelijk dezelfde betekenis heeft als Joris, namelijk "boer" of "landbouwer". Echter, het is belangrijk op te merken dat de betekenis van een naam ook regionaal kan variëren, dus het is mogelijk dat Jurre een andere betekenis heeft in bepaalde delen van Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Burre, Durre, Hurre, Jarre, Jerre, Jirre, Jorre, Jugre, Juree, Jurge, Jurie, Jurke, Jurne, Jurra, Jurri, Jurrn, Jurro, Jurry, Murre, Yurre

Zie ook