De voornaam Kaz

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Kaz is een voornaam die steeds meer voorkomt in Nederland. Hoewel het geen traditioneel Nederlandse naam is, heeft het de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Kaz kan zowel een jongens- als meisjesnaam zijn, al wordt het vaker aan jongens gegeven. Het is ontstaan als een verkorting van namen zoals Kasimir, Kazimir of Kazimierz, die afkomstig zijn uit Slavische talen, met name Pools en Russisch.

De betekenis van de naam Kaz is niet heel eenduidig. In het Pools betekent Kazimir "vrede en glorie", terwijl Kazimierz "beroemde vernietiger" betekent. Het is interessant om te zien dat veel ouders ervoor kiezen om de naam Kaz te geven, zonder specifiek te verwijzen naar een van deze betekenissen. Het lijkt erop dat de aantrekkingskracht van de naam Kaz vooral ligt in de eenvoud en de uniekheid ervan. Het is een korte, krachtige naam die modern en eigentijds klinkt.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aaz, Baz, Caz, Daz, Jaz, Kaa, Kab, Kae, Kah, Kai, Kaj, Kak, Kal, Kam, Kan, Kao, Kap, Kar, Kas, Kat, Kau, Kaw, Kay, Kez, Kiz, Laz, Maz, Naz, Paz, Raz, Saz, Taz, Vaz, Yaz

Zie ook