De voornaam Kim

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Kim" is zowel in Nederland als in andere delen van de wereld populair. Het is van oorsprong een uniseks naam en wordt zowel aan jongens als meisjes gegeven. In Nederland is Kim vooral als meisjesnaam bekend. De naam Kim heeft oorspronkelijk een Vietnamese achtergrond en was vroeger een achternaam. In de jaren 60 en 70 werd Kim in Nederland langzaam geïntroduceerd als voornaam, en sindsdien is het gestaag gegroeid in populariteit.

In de loop der jaren is Kim in Nederland steeds meer gebruikt als voornaam voor meisjes. Rond de jaren 80 beleefde de naam Kim een piek in populariteit en behoorde het tot de top 10 van meest gegeven meisjesnamen. Deze populariteit lijkt echter in de laatste decennia wat afgenomen te zijn, waardoor Kim nu minder vaak voorkomt als meisjesnaam. Toch blijft Kim een bekende en herkenbare naam in Nederland en heeft het nog steeds een plaats in de top 100 van populaire meisjesnamen. Ondanks de afname in populariteit blijft Kim een tijdloze voornaam die zowel stoer als lieflijk kan klinken, afhankelijk van de persoon die de naam draagt.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is kim

Met een letter anders krijg je Aim, Bim, Cim, Dim, Eim, Fim, Gim, Him, Iim, Jim, Kam, Kem, Ki-, Kia, Kic, Kid, Kie, Kih, Kij, Kik, Kil, Kin, Kio, Kip, Kir, Kis, Kit, Kiu, Kiw, Kix, Kiy, Kiz, Kjm, Klm, Kom, Kum, Kym, Lim, Mim, Nim, Pim, Rim, Sim, Tim, Wim, Xim, Yim, Zim, kim

Zie ook