De voornaam Rim

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Rim" is een unisex naam die voornamelijk wordt gebruikt in Arabisch sprekende landen en gemeenschappen. Hoewel de precieze oorsprong van de naam "Rim" moeilijk te traceren is, komt het waarschijnlijk voort uit het Arabische woord "rīm", wat "wit" betekent. In sommige gevallen kan de naam "Rim" ook afgeleid zijn van "Rima", een oud-Syrische naam die "tegel" betekent.

Het gebruik van de naam "Rim" in Nederland is relatief zeldzaam. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de naam "Rim" niet vaak gegeven aan pasgeboren baby's in de afgelopen jaren. Hoewel het geen populaire keuze is, kan het nog steeds voorkomen als voornaam bij bepaalde families of individuen met een Arabische achtergrond. De naam "Rim" kan voor sommigen aantrekkelijk zijn vanwege de eenvoud en de mogelijkheid tot een neutrale interpretatie van het geslacht.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aim, Bim, Cim, Dim, Eim, Fim, Gim, Him, Iim, Jim, Kim, Lim, Mim, Nim, Pim, Ram, Rdm, Rem, Rfm, Rhm, Ria, Ric, Rie, Rif, Rig, Rik, Ril, Rin, Rio, Rip, Riq, Ris, Rit, Riu, Riv, Rix, Riz, Rjm, Rlm, Rmm, Rom, Rum, Rvm, Rym, Sim, Tim, Wim, Xim, Yim, Zim, kim

Zie ook