De voornaam Linda

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Linda" is van oorsprong een Engelse naam die ook veelvuldig gebruikt wordt in Nederland. Het is een meisjesnaam die vooral populair was in de jaren '70 en '80. De naam wordt vaak geassocieerd met schoonheid en is afgeleid van het Spaanse woord "linda", wat "mooi" betekent. In Nederland wordt de naam Linda nog steeds redelijk vaak gegeven, maar het behoort niet meer tot de populairste namen.

Een interessant feit over de naam Linda is dat het aanvankelijk vooral bekend werd door een personage in de stripverhalen van "Linda Lijn". Deze stripfiguren waren een trend in de jaren '70 en '80 en droegen bij aan de populariteit van de naam. Ook is er een bekend Nederlands tijdschrift genaamd "Linda", dat in 2003 werd opgericht door Linda de Mol. Het tijdschrift is enorm populair en heeft een grote invloed gehad op de bekendheid van de naam Linda in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Línda

Met een letter anders krijg je Ainda, Binda, Cinda, Dinda, Finda, Hinda, Jinda, Kinda, Landa, Lenda, Lidda, Lieda, Lijda, Linaa, Linca, Linde, Lindi, Lindl, Lindo, Lindy, Linea, Linfa, Linga, Linha, Linia, Linja, Linka, Linma, Linna, Linoa, Linra, Linsa, Linta, Linva, Linza, Lioda, Lirda, Lisda, Liuda, Lizda, Londa, Lynda, Minda, Ninda, Pinda, Rinda, Sinda, Tinda, Vinda, Winda, Yinda, Zinda

Zie ook