De voornaam Mol

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

De voornaam "Mol" komt in Nederland niet vaak voor. Het is een zeer zeldzame naam en wordt slechts door een zeer klein aantal mensen gedragen. Er zijn geen specifieke gegevens beschikbaar over het aantal mensen dat de naam "Mol" draagt, maar het kan worden aangenomen dat het minder dan 100 personen betreft.

De oorsprong van de voornaam "Mol" is niet bekend. Het kan een Nederlandse achternaam zijn die is omgezet naar een voornaam of het kan verwijzen naar het dier, de mol. Het woord "mol" komt van het Oudnederlandse woord "mōr", wat "bodem" of "aarde" betekent. Het is mogelijk dat de naam "Mol" in verband wordt gebracht met beroepen die te maken hebben met de grond, zoals tuinier of landbouwer. Ondanks zijn zeldzaamheid heeft de voornaam "Mol" geen erkende betekenis in de Nederlandse taal.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Bol, Col, Dol, Fol, Gol, Hol, Jol, Kol, Lol, Mal, Mel, Mgl, Mhl, Mil, Mll, Mml, Moa, Moc, Mod, Moe, Moh, Moi, Moj, Mok, Mom, Mon, Moo, Mop, Moq, Mor, Mos, Mot, Mou, Mov, Mow, Mox, Moy, Myl, Nol, Pol, Rol, Sol, Tol, Wol, Yol

Zie ook