De voornaam Mel

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De naam "Mel" is een unisex voornaam die zowel aan jongens als meisjes gegeven wordt in Nederland. Het is afgeleid van de Engelse naam "Melvin" en de Griekse naam "Melanie". De naam Mel heeft geen specifieke betekenis in het Nederlands, maar in het Engels betekent het "honing". Het gebruik van de naam Mel is redelijk beperkt in Nederland. In 2020 werden er slechts 40 jongens en 40 meisjes met deze naam geboren, wat de naam tot een vrij zeldzame keuze maakt. Het lijkt erop dat ouders de voorkeur geven aan namen met meer traditionele en bekende betekenissen.

Een opvallend aspect van de naam Mel is dat het vaak gebruikt wordt als verkorte vorm van andere namen, zoals Melanie, Melvin of Melissa. Dit verklaart mogelijk waarom het niet veel als zelfstandige voornaam voorkomt. De naam lijkt ook enigszins populair te zijn in Engelstalige landen, waar het vaak geassocieerd wordt met de Amerikaanse acteur Mel Gibson en de Britse zanger Mel B. Hoewel de naam Mel niet heel veel voorkomt, heeft het toch een eigen identiteit en kan het een eigentijdse keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een korte en krachtige voornaam met een internationale klank.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: mel, MEL

Met een lettertje anders heb je: Ael, Bel, Cel, Del, Eel, Fel, Gel, Hel, Jel, Kel, Lel, Mal, Mea, Meb, Mec, Med, Mee, Mef, Meg, Meh, Mei, Mej, Mek, Mem, Men, Meo, Mer, Mes, Met, Meu, Mew, Mex, Mey, Mez, Mgl, Mhl, Mil, Mll, Mml, Mol, Myl, Nel, Oel, Pel, Rel, Sel, Tel, Vel, Wel, Yel, Zel, del, mel

Zie ook