De voornaam Meg

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Meg is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. De naam wordt meestal gegeven aan meisjes, maar kan ook voorkomen als een afkorting van de jongensnaam "Megan" of "Maegan". Hoewel de herkomst van de naam niet volledig duidelijk is, wordt aangenomen dat het een verkorting is van de Griekse naam "Margaret", wat "parel" betekent. In Nederland is Meg geen traditionele naam en komt hij niet vaak voor in de top 1000 van populaire namen. Het gebruik van de naam Meg lijkt in de afgelopen jaren echter toe te nemen, mogelijk door de invloed van buitenlandse trends of als een alternatieve keuze voor ouders die op zoek zijn naar een kortere, unieke naam voor hun kind.

Hoewel er niet veel specifieke statistieken beschikbaar zijn over de populariteit van de naam Meg in Nederland, kan worden opgemerkt dat er verschillende bekende mensen met deze voornaam zijn. Zo is er bijvoorbeeld Meg Stuart, een Amerikaanse choreograaf die in België is gevestigd en internationaal bekend is om haar innovatieve dansvoorstellingen. Daarnaast is er in de literatuur een personage genaamd Meg March in het beroemde boek "Little Women" geschreven door Louisa May Alcott. Dit boek, dat al vele malen is verfilmd, heeft mogelijk bijgedragen aan de bekendheid van de naam Meg in de literaire wereld. Hoewel de naam Meg misschien niet de meest voorkomende keuze is, kan hij zeker als een unieke en karaktervolle voornaam worden gezien.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is MEG

Met een letter anders krijg je Aeg, Beg, Ceg, Deg, Eeg, Heg, Mag, Mcg, Mea, Meb, Mec, Med, Mee, Mef, Meh, Mei, Mej, Mek, Mel, Mem, Men, Meo, Mer, Mes, Met, Meu, Mew, Mex, Mey, Mez, Mfg, Mgg, Mhg, Mig, Mjg, Mlg, Mmg, Mpg, Msg, Mtg, Mvg, Mwg, Oeg, Reg, deg

Zie ook