De voornaam Mei

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Mei" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Het komt vooral voor als variant op de naam "Mae" of "May" en heeft een oorsprong in het Engels. Mei kan zowel een jongens- als meisjesnaam zijn, hoewel het vaker als meisjesnaam wordt gebruikt. In Nederland is de naam pas sinds de jaren '90 populair geworden, waarschijnlijk mede door invloeden vanuit de media en buitenlandse namen trends.

De betekenis van de naam "Mei" is ook interessant. In het Engels betekent "May" de maand mei, genoemd naar de Griekse godin Maia, die geassocieerd werd met de lente en vruchtbaarheid. Het is mogelijk dat de Nederlandse variant "Mei" een vergelijkbare betekenis heeft, hoewel dit niet met zekerheid gezegd kan worden. Over het algemeen kan worden gezegd dat de naam "Mei" een korte, eenvoudige en verfrissende naam is, die een exotisch tintje kan toevoegen aan de namenlijst.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Měi, Mèi, Méi, mei

Met een lettertje anders heb je: Aei, Bei, Dei, Fei, Gei, Hei, Jei, Kei, Lei, Mai, Mbi, Mdi, Mea, Meb, Mec, Med, Mee, Mef, Meg, Meh, Mej, Mek, Mel, Mem, Men, Meo, Mer, Mes, Met, Meu, Mew, Mex, Mey, Mez, Mfi, Mhi, Moi, Mri, Mti, Mui, Nei, Oei, Pei, Rei, Sei, Tei, Vei, Wei, Xei, Yei, Zei, mei, wei

Zie ook