De voornaam Moi

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

De voornaam "Moi" is een vrij zeldzame naam in Nederland. Het komt voornamelijk voor in de provincie Groningen, waar het een begroeting is die "hallo" of "hoi" betekent in het Gronings dialect. De naam "Moi" wordt meestal gegeven aan jongens, maar kan ook als uniseks naam worden gebruikt. Het is afgeleid van het Groningse woord "moi", wat "mooi" betekent.

Hoewel de voornaam "Moi" niet erg bekend is buiten Groningen, heeft het wel een unieke en lokale betekenis. Het komt voort uit de sterke dialectcultuur in de provincie en is een manier om verbondenheid te tonen met de Groningse regio. De naam is kort en krachtig, en kan een speelse en vriendelijke uitstraling hebben. Hoewel het voor sommige mensen misschien onbekend klinkt, kan het juist interessant zijn voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en lokale voornaam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Moï

Met een letter anders krijg je Aoi, Boi, Coi, Doi, Goi, Hoi, Joi, Koi, Loi, Mai, Mbi, Mdi, Mei, Mfi, Mhi, Moa, Moc, Mod, Moe, Moh, Moj, Mok, Mol, Mom, Mon, Moo, Mop, Moq, Mor, Mos, Mot, Mou, Mov, Mow, Mox, Moy, Mri, Mti, Mui, Noi, Ooi, Poi, Roi, Soi, Toi, Voi, Woi, Zoi

Zie ook