De voornaam Loi

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

De voornaam "Loi" is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. Het komt niet vaak voor en behoort daarmee tot de minder populaire namen. Hoewel de precieze oorsprong van de naam niet eenduidig te achterhalen is, lijkt het enige tijd geleden zijn oorsprong te hebben in landen als Vietnam en Thailand. In deze culturen kan de naam "Loi" verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de taal. Zo kan het bijvoorbeeld "wet" betekenen in het Vietnamees, terwijl het in het Thais "vriend" kan betekenen. Het is interessant om te zien hoe namen uit verschillende culturen en talen kunnen worden overgenomen en geïntroduceerd worden in Nederland.

Opvallend is dat de voornaam "Loi" voornamelijk gegeven wordt aan jongens. Hoewel deze naam genderneutraal zou kunnen zijn, lijkt de voorkeur van ouders voornamelijk uit te gaan naar het gebruik ervan als jongensnaam. Hierbij kan het wellicht interessant zijn om te kijken naar de mannelijke betekenissen die aan de naam worden toegeschreven in andere culturen, zoals "wet" of "kameraad". Het gebruik van de naam "Loi" in Nederland kan dus een mix zijn van culturele invloeden en persoonlijke voorkeuren van ouders.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Loï

Met een letter anders krijg je Aoi, Boi, Coi, Doi, Goi, Hoi, Joi, Koi, Lai, Lei, Lhi, Lli, Loa, Lob, Loc, Lod, Loe, Lof, Log, Loh, Lok, Lol, Lom, Lon, Loo, Lop, Lor, Los, Lot, Lou, Lov, Low, Lox, Loy, Lui, Moi, Noi, Ooi, Poi, Roi, Soi, Toi, Voi, Woi, Zoi

Zie ook