De voornaam Mea

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Mea" is een zeldzame meisjesnaam in Nederland. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 10 meisjes die deze naam droegen. Het is interessant om op te merken dat de oorsprong van de naam "Mea" niet eenduidig is. De naam kan afkomstig zijn van verschillende culturen, zoals het Latijn, waar het de betekenis "mijn" of "van mij" heeft, of van het Scandinavische "Mia", wat "geliefd" betekent. Ondanks de zeldzaamheid van de naam zijn er geen opvallende historische gebeurtenissen of personen die specifiek geassocieerd worden met de naam "Mea".

Daarnaast is het interessant om te vermelden dat de voornaam "Mea" ook als achternaam voorkomt in Nederland, zij het in zeer beperkte mate. Volgens het Meertens Instituut waren er in 2007 ongeveer 63 mensen met de achternaam "Mea". Het is aannemelijk dat deze achternaam een variant is van andere achternamen, waarbij de oorsprong mogelijk te herleiden is naar een persoonlijke bijnaam of een geografische locatie. Echter, er zijn geen bekende historische feiten die specifiek gerelateerd zijn aan de achternaam "Mea".

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Méa, Mèa

Met een lettertje anders heb je: Bea, Cea, Dea, Fea, Gea, Hea, Jea, Kea, Lea, Maa, Mba, Mca, Mda, Meb, Mec, Med, Mee, Mef, Meg, Meh, Mei, Mej, Mek, Mel, Mem, Men, Meo, Mer, Mes, Met, Meu, Mew, Mex, Mey, Mez, Mga, Mha, Mia, Mja, Mla, Mma, Mna, Moa, Mpa, Msa, Mta, Mua, Mya, Nea, Pea, Qea, Rea, Sea, Tea, Vea, Wea, Xea, Yea, Zea

Zie ook