De voornaam Mia

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

"Mia" is een voornaam die voornamelijk wordt gebruikt in Nederland, maar ook in andere landen zoals Duitsland, Italië en Spanje. Het is een korte en eenvoudige naam, bestaande uit slechts drie letters. De oorsprong van de naam "Mia" is Latijns en betekent "bitter" of "bedroefd". Het wordt vaak gezien als een verkorte vorm van namen zoals Maria, Amelia of Emilia.

In Nederland is "Mia" een vrij populaire voornaam. Volgens gegevens van het Meertens Instituut stond "Mia" in 2020 op de 17e plaats van meest gegeven meisjesnamen. Het is interessant op te merken dat de populariteit van de naam "Mia" de afgelopen jaren is toegenomen. In de jaren 90 stond het nog niet in de top 100, maar het heeft sindsdien een gestage groei doorgemaakt. "Mia" wordt vaak geassocieerd met meisjesachtigheid en elegantie, en het heeft mogelijk ook invloed gehad op de populariteit van de naam. Het kan ook worden beschouwd als een internationale naam, omdat het in verschillende culturen wordt gebruikt.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Mía, Mïa

Met een lettertje anders heb je: Aia, Bia, Cia, Dia, Eia, Fia, Gia, Hia, Jia, Kia, Lia, Maa, Mba, Mca, Mda, Mea, Mga, Mha, Mi', Mic, Mie, Mig, Mij, Mik, Mil, Mim, Min, Mio, Mip, Mir, Mit, Miu, Mix, Miy, Mja, Mla, Mma, Mna, Moa, Mpa, Msa, Mta, Mua, Mya, Nia, Oia, Pia, Qia, Ria, Sia, Tia, Via, Wia, Xia, Yia, Zia, ria

Zie ook