De voornaam Mir

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

De voornaam "Mir" is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. Het komt voornamelijk voor als meisjesnaam, hoewel het ook als jongensnaam kan worden gebruikt. De oorsprong van de naam is niet eenduidig, maar het kan worden afgeleid van verschillende bronnen. In sommige gevallen is "Mir" een verkorting van namen zoals Miranda, Mirjam of Mireille. Daarnaast kan het ook een variant zijn van de naam Mary, afgeleid van de Engelse naam Maria.

Hoewel de naam "Mir" niet veel voorkomt in Nederland, zijn er enkele bekende personen met deze voornaam. Zo is er bijvoorbeeld Mirjam Melchers-Van Poppel, een voormalig Nederlands wielrenster. Daarnaast is er ook Mirjam Sterk, een voormalig politica van het CDA. Hoewel de naam niet overvloedig voorkomt, kan het worden beschouwd als een unieke en opvallende voornaam.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Mîr

Met een letter anders krijg je Air, Bir, Cir, Eir, Fir, Gir, Iir, Jir, Kir, Lir, Mar, Mdr, Mer, Mfr, Mhr, Mi', Mia, Mic, Mie, Mig, Mij, Mik, Mil, Mim, Min, Mio, Mip, Mit, Miu, Mix, Miy, Mmr, Mor, Mur, Myr, Nir, Oir, Pir, Sir, Vir, Wir, Xir, Yir

Zie ook