De voornaam Nia

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

"Nia" is een voornaam die zowel in Nederland als in andere delen van de wereld voorkomt. Het is een uniseksnaam, wat betekent dat deze zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. De naam "Nia" heeft verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen. Zo kan het afkomstig zijn uit het Swahili, waar het "doel" of "bedoeling" betekent. In Wales wordt "Nia" echter gezien als een verkorte vorm van de naam "Niamh", afkomstig uit de Keltische mythologie en betekent "helder" of "stralend".

Hoewel "Nia" geen zeer populaire voornaam is in Nederland, komt deze wel regelmatig voor. In de afgelopen jaren zijn er gemiddeld een paar tientallen kinderen per jaar met deze naam geboren. Het interessante aan de naam "Nia" is dat het zowel in verschillende culturen als in Nederland voorkomt. Dit kan wijzen op een diversiteit in achtergrond en interesses bij ouders die deze naam kiezen. Het feit dat "Nia" een uniseksnaam is, maakt het ook aantrekkelijk voor ouders die op zoek zijn naar een genderneutrale naam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Nía

Met een letter anders krijg je Aia, Bia, Cia, Dia, Eia, Fia, Gia, Hia, Jia, Kia, Lia, Mia, Naa, Nba, Nda, Nea, Nfa, Nga, Nha, NiQ, Nib, Nic, Nid, Nie, Nih, Nii, Nik, Nil, Nim, Nin, Nio, Nip, Niq, Nir, Nis, Nit, Niu, Niv, Niz, Nja, Nma, Noa, Nua, Nya, Nza, Oia, Pia, Qia, Ria, Sia, Tia, Via, Wia, Xia, Yia, Zia, ria

Zie ook