De voornaam Nik

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Nik" is een verkorte vorm van verschillende jongensnamen, zoals Nikolaas, Nikita, Nikolas en Nikodemus. Het is een uniseks naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als aan meisjes gegeven kan worden. Hoewel het oorspronkelijk voornamelijk als jongensnaam werd gebruikt, wordt het tegenwoordig steeds vaker aan meisjes gegeven. Het is een relatief korte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is, wat het voor veel ouders aantrekkelijk maakt.

De populariteit van de naam "Nik" is de afgelopen decennia langzaam maar gestaag gegroeid. In de jaren 90 was de naam nog vrij zeldzaam, maar tegenwoordig komt hij vaker voor. In 2019 stond de naam op de 153e plaats in de lijst van meest gegeven jongensnamen in Nederland. Het is interessant om op te merken dat de populariteit van de naam kan variëren afhankelijk van de regio en het jaar van geboorte. Sommige ouders kiezen misschien voor de naam "Nik" vanwege de eenvoud en stoere uitstraling, terwijl anderen het wellicht gewoon een mooie naam vinden zonder specifieke reden.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aik, Bik, Dik, Eik, Fik, Gik, Hik, Iik, Jik, Kik, Lik, Mik, Nak, Nek, NiQ, Nia, Nib, Nic, Nid, Nie, Nih, Nii, Nil, Nim, Nin, Nio, Nip, Niq, Nir, Nis, Nit, Niu, Niv, Niz, Nok, Nuk, Nyk, Pik, Rik, Sik, Tik, Vik, Wik, Yik

Zie ook