De voornaam Nok

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

Nok is een voornaam die voornamelijk voorkomt in Thailand en Laos, waar het de betekenis heeft van "vogel". Het is een unieke voornaam die in Nederland relatief zeldzaam is. Volgens de Nederlandse Voornamenbank zijn er momenteel minder dan 10 mensen met de voornaam Nok geregistreerd in Nederland. Het is opvallend dat deze voornaam juist niet door veel ouders in Nederland wordt gekozen, aangezien veel ouders tegenwoordig op zoek zijn naar unieke en internationaal klinkende namen voor hun kinderen.

Wat interessant is om te vermelden, is dat de voornaam Nok ook gebruikt kan worden als afkorting of koosnaam. In het Nederlands kan "NOK" bijvoorbeeld staan voor "Nederlandse Onderzoekskamer voor het Kusttoerisme". Dit laat zien dat een naam verschillende betekenissen kan hebben, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt. Hoewel het niet veel voorkomt, kunnen ouders die op zoek zijn naar een unieke voornaam met een exotische klank, Nok als optie overwegen.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Nôk

Met een letter anders krijg je Bok, Cok, Dok, Fok, Gok, Hok, Iok, Jok, Kok, Lok, Mok, Nak, Nek, Nik, Noa, Nob, Noe, Nof, Nog, Noh, Noi, Noj, Nol, Nom, Non, Noo, Nop, Nor, Nou, Nov, Now, Nox, Noy, Nuk, Nyk, Ook, Pok, Rok, Sok, Tok, Vok, Wok, Yok, Zok, ook

Zie ook