De voornaam Logan

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Logan is een voornaam die oorspronkelijk uit het Gaelisch afkomstig is. Het is afgeleid van de Ierse achternaam O'Leoghain, wat "kleine held" of "kleine krijger" betekent. In Nederland wordt Logan voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het komt ook voor als meisjesnaam, zij het in mindere mate. De populariteit van de naam Logan is de afgelopen jaren gestaag toegenomen. In 2019 stond Logan op de 24e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Het opvallende aan de naam Logan is dat het een vrij unieke en moderne klank heeft. Het is een beetje buitenlands klinkende naam, misschien wel mede doordat het vooral geassocieerd wordt met de Schotse stad Glasgow. Bovendien is Logan een naam die zowel stoerheid als zachtheid kan uitstralen, waardoor het aantrekkelijk is voor veel ouders. Er zijn ook enkele bekende personen met deze voornaam, zoals de Schotse acteur Sir Sean Connery, wiens echte naam eigenlijk Thomas Sean Connery Logan is. Al met al is Logan een naam die de laatste jaren steeds populairder is geworden in Nederland, vanwege zijn unieke en moderne karakter.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Dogan, Eogan, Fogan, Gogan, Hogan, Jogan, Kogan, Lagan, Legan, Lo-an, Loban, Locan, Loean, Logen, Login, Logon, Logun, Lohan, Lojan, Lolan, Loman, Lonan, Loran, Losan, Lotan, Louan, Lovan, Lowan, Loyan, Lozan, Lugan, Mogan, Rogan, Togan, Wogan, Yogan

Zie ook