De voornaam Malik

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

Malik is een voornaam die zijn oorsprong heeft in verschillende culturen over de hele wereld. Het is een naam die zowel in Arabische als in Afrikaanse en Maleisische gemeenschappen wordt gebruikt. De betekenis van de naam Malik varieert ook, afhankelijk van de oorsprong ervan. In het Arabisch betekent Malik "koning" of "heerser", terwijl het in het Afrikaans "engel" betekent.

De populariteit van de naam Malik in Nederland is de afgelopen decennia gestaag toegenomen. In de jaren '80 en '90 was de naam nog relatief zeldzaam, maar sindsdien is het geleidelijk aan populairder geworden. In 2019 stond Malik op de 54e plaats op de lijst van meest gekozen jongensnamen in Nederland. Het is interessant om op te merken dat de naam vooral populair is onder ouders met een migratieachtergrond. Echter, de populariteit van de naam reikt verder dan alleen deze groep, aangezien steeds meer ouders kiezen voor namen met een internationale klank.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Malík, Mâlik, Malîk

Met een lettertje anders heb je: Balik, Dalik, Falik, Galik, Halik, Jalik, Kalik, Maaik, Maeik, Majik, Malak, Malek, Malia, Malic, Malie, Malig, Malih, Malim, Malin, Malio, Maliq, Malis, Malix, Maliz, Mallk, Malok, Maluk, Malyk, Mamik, Manik, Marik, Melik, Milik, Salik, Valik, Xalik

Zie ook