De voornaam Malin

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Malin is een voornaam die zowel door jongens als meisjes in Nederland wordt gebruikt. Het is een vrij zeldzame naam, met ongeveer 100 tot 200 mensen die deze naam dragen. Hoewel het geen traditioneel Nederlandse naam is, heeft Malin Zweedse oorsprong en staat het daar bekend als zowel een jongens- als meisjesnaam. In Zweden heeft de naam Malin historische associaties met de middeleeuwse heilige Maalfrid en wordt het tegenwoordig als een moderne en modieuze naam beschouwd. Het is interessant om op te merken dat Malin in Nederland vooral in de afgelopen decennia populairder is geworden, mogelijk als gevolg van de groeiende populariteit van Scandinavische namen en de invloed van internationale trends op namenkeuze.

Hoewel er geen specifieke betekenis wordt toegeschreven aan de naam Malin, heeft het een zachte en melodieuze klank die veel mensen aanspreekt. Deze naam heeft een tijdloos karakter en kan zowel in formele als informele contexten worden gebruikt. Het is interessant om op te merken dat Malin in verschillende landen en culturen ook andere betekenissen kan hebben. Bijvoorbeeld, in het Duits kan de naam verwijzen naar een "meeuw" en in het Hebreeuws betekent het "geschenk van God". Dit toont aan dat de betekenis van een naam vaak kan variëren, afhankelijk van de taal en cultuur waarin het wordt gebruikt. Over het algemeen kan worden gezegd dat Malin een veelzijdige naam is met een intrigerende geschiedenis en verschillende interpretaties in verschillende delen van de wereld.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Málin, Malín, Màlin, Målin, Malìn

Met een lettertje anders heb je: Balin, Calin, Dalin, Falin, Galin, Halin, Jalin, Kalin, Lalin, Macin, Madin, Magin, Mahin, Majin, Makin, Malan, Malen, Malia, Malic, Malie, Malig, Malih, Malik, Malim, Malio, Maliq, Malis, Malix, Maliz, Malon, Malyn, Mamin, Manin, Marin, Masin, Matin, Mavin, Mawin, Maxin, Mazin, Melin, Milin, Molin, Mylin, Nalin, Palin, Qalin, Salin, Talin, Valin, Yalin, Zalin

Zie ook